ROELAND VAN REEM

Jarig!

Koffiebouketje

Schemering 2

Winterbeek


TECHNIEK
Olieverf op paneel of linnen.

THEMATIEK
Bloemstilleven, polder- en sneeuwlandschappen, zee, strand en duinen.

OVER HET WERK
Roeland van Reem schildert al enkele jaren zijn werk meestal met als enige referentie de verbeelding. Maar sinds midden 2016 wordt er ook geoefend om letterlijk vanuit het geheugen te schilderen. Zo wordt een landschap of een bos bloemen intensief en selectief bekeken en daarna in het atelier geschilderd. De bedoeling is dat de voornaamste elementen uit het onderwerp in het geheugen worden gegrift. Daarna wordt in het atelier geschilderd.

Deze methode geeft veel ruimte voor spontaniteit en een meer persoonlijke kleurregistratie. Dat dit mogelijk ten koste gaat van een compleet waarheidsgetrouw eindproduct, is ondergeschikt, want stemming en sfeer worden door hem belangrijker gevonden dan correcte registraties en details. Getracht wordt een eigen verhaal te vertellen, spannend en sfeervol.

Oefenen in het schilderen uit het geheugen, door Van Reem regelmatig toegepast, is zeker niet nieuw. Rond 1900 schreef de kunstenaar Lecocq de Boisbaudran zijn 'Training of the memory in art'. En de Amerikaanse schilder Terry Delapp [1934] laat hiervan voorbeelden zien in zijn boekje 'The art of memory'.

Voor de verdere ontwikkeling van zijn landschappen, heeft van Reem diverse workshops gevolgd bij Roos Schuring en Gerard van de Weerd. Hij houdt atelier in Maasland en exposeert regelmatig in het land.

EXPOSITIES
o.a.
Tentoonstellingsgebouw Tavenu,Maasland
Galerie de Paardenstal, Espel
Galerie Nootdorp
Het Douanehuisje, Maassluis
Galerie Visker, Etten-Leur
Museum Thijnhof, Coevorden
Galerie Paterswolde
Galerie Hofstede lijn3

GEBOORTEDATUM EN PLAATS
14-10- 1946 Den Haag


EMAIL / WEBSITE / FACEBOOK ROELAND VAN REEM
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website
Facebook

 

MAAKT WERK IN OPDRACHT
nee