Leden van Westlands Kunstenaarscollectief WIT

Nieuwe expositie in de woonkamergalerie van Tess-keramiek

Van 23 augustus tot en met 5 oktober 2018 exposeert Roeland van Reem zijn schilderijen in de galerie van
Tess-keramiek
Dijkweg 45, 2671 CR Naaldwijk
Telefoon: 06-44988039
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Werk van Roeland van Reem

ROELAND VAN REEM schildert zijn landschappen, bloemstillevens en zeegezichten met olieverf in zijn atelier te Maasland.
Soms wordt er ook plein air gewerkt.
Vanaf 2010 begint hij tevens te werken met zijn verbeelding als enige referentie. Sinds 2016 wordt er ook letterlijk vanuit het geheugen geschilderd.
Zo wordt een landschap of een bos bloemen zeer intensief en selectief bekeken. De bedoeling is dat de voornaamste elementen uit het te schilderen onderwerp in het geheugen worden gegrift. Daarna wordt er in het atelier geschilderd, met het bekeken onderwerp in gedachten. Dan vindt de po√ętische vertaling plaats. Deze methode geeft veel ruimte aan spontaniteit en een meer persoonlijke [kleur-]registratie. Dat dit mogelijk gedeeltelijk ten koste gaat van een compleet waarheidsgetrouw eindproduct, vindt hij ondergeschikt, want stemming en sfeer worden door hem in zijn werk belangrijker gevonden, dan exacte reproductie.
Van Reem heeft voor de verdere ontwikkeling van zijn landschappen diverse workshops gevolgd bij Roos Schuring en Gerard van de Weerd. Hij exposeert regelmatig in het land en is lid van de Stg. Maassluise Kunstenaars en Het Westlands Kunstcollectief WIT.

Maak kennis met Roeland van Reem

Maak kennis met Tess-keramiek

 

 

Bewaren