Kunst in de etalage in 's-Gravenzande

De coronacrisis is voor horeca, detailhandel en cultuur buitengewoon ingrijpend. Op alle gebied wordt samengewerkt om met elkaar zo goed mogelijk door deze crisis heen te komen en voor te bereiden dat horeca, detailhandel en cultuur weer zonder beperkingen open kunnen.

Ook in een tijd dat musea en presentatie instellingen noodgedwongen dicht zijn, is het belangrijk dat kunstenaars zichtbaar zijn. In het kader van “adopteer een kunstwerk”, stelt een aantal ondernemers in het centrum van ’s-Gravenzande (Westland) de etalage beschikbaar om kunst onder aandacht van het winkelend publiek te brengen.

Beelden, schilderijen, tekeningen, keramiek en objecten van elf kunstenaars zijn te zien in de etalages op diverse locaties in het centrum van ’s-Gravenzande. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat dit georganiseerd wordt. De ondernemers en kunstenaars zijn erg enthousiast.

Kunst in de Etalage is te zien van 8 mei tot en met 6 juni 2021.

 

Voobeelden van getoonde werken


Schilderij van Carel Steijn uit Wateringen met als titel Monster (uit de serie Westland)

Meer info over de organisatoren: www.collectiefwit.nl & www.sgravenzande.website


Keramiek van Catherine Pineau uit Monster 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Westlands kunstenaarscollectief WIT, Westland Cultuurweb en BIZ Centrum ’s-Gravenzande.