Veel belangstelling “open huis” KUNSTGARAGE.

De officiële opening door wethouder de Goeij van de KUNSTGARAGE aan het Zuideinde in Naaldwijk stond op zaterdag jl. om 14.00 uur op het programma.  
Maar veel belangstellenden konden daar niet op wachten en bezochten het gebouw waarin Westlands Kunstenaarscollectief WIT, Creatief centrum 't Atelier en Kunsthuis 18 hun intrek hebben genomen al eerder op de dag toen de deuren werden geopend. Door alle publiciteit wilden ze met eigen ogen de atelierruimten van WIT, de leslokalen van 't Atelier en de fraaie galerie Kunsthuis 18 bekijken.

Ook de creatieve bedrijven die op de eerste verdieping hun werkruimten hebben o.a. Westland Cultuurweb, hadden niet over belangstelling te klagen. Tussen het heffen van glazen en het proosten op de goede samenwerking kregen bezoekers tekst en uitleg over de vele aspecten van deze creatieve broedplaats. De hele dag door was het een drukte van belang. Terwijl in Kunsthuis 18 dertig exposanten nieuw werk lieten zien, konden ergens anders in het gebouw de talloze bezoekers kennismaken met kunstenaars van collectief WIT. Zij lieten deze dag in hun ateliers de kwasten en gereedschappen met rust en vertelden bezoekers over hun passie voor het vak. Het komt niet vaak voor dat woord en beeld zo dichtbij getoetst kon worden. In de leslokalen van ‘t Atelier was veel belangstelling voor de talloze cursussen die worden aangeboden.

Op deze dag kon men ook ervaren dat het gebouw veel mogelijkheden heeft voor onderlinge samenwerking. De vloeroppervlakte op de begane grond wordt in principe door de 3 partijen gescheiden van elkaar gebruikt. Tijdens deze open dag waren schuifwanden en deuren opengezet en ontstond één doorlopende ruimte. Heel prettig en noodzakelijk dat vanaf vandaag in het Westland onder één dak zoveel moois te zien en te beleven valt.

Voor wie alsnog de KUNSTGARAGE wil bekijken, op zaterdag 5 en zondag 6 september zet galerie Kunsthuis 18 en Westlands kunstenaarscollectief WIT opnieuw de deuren wagenwijd open

 

Impressie van de opening


Openingshandeling verricht door wethouder de Goeij en Arne Weverling


De besturen van WIT, 't Atelier, Cultuurweb, Kunsthuis 18 en de wethouder proosten


Gerard Jakobs, lid van WIT, proost


De toespraak van de voorzitter van WIT in het atelier van Menno 't Hart, lid van WIT