Martin Groen (1959) exposeerde 23 jaar geleden voor het eerst enkele aquarellen bij Zuidkoop. In de loop van de jaren is Zuidkoop uitgegroeid tot het internationale bedrijf van nu.
Maar behalve Zuidkoop is ook Martins werk gegroeid. Zijn aquarellen waren klein van formaat, tegenwoordig heeft hij soms moeite om zijn schilderijen te vervoeren.
Hoewel Groen het aquarelleren nooit heeft losgelaten, zet hij zijn doeken steeds vaker op in acryl. Zijn werken zijn open, uitnodigend en een oase van kleur. Zonovergoten landschappen, waar licht en reflectie een belangrijke in rol spelen, legt hij zodanig vast dat de warmte voelbaar wordt. Om het licht op een bijzondere manier te vangen, zet de ’s-Gravenzandse kunstenaar zijn werken veelal op met een paletmes. Kenmerkend in de kunst van Groen is ook dat landschappen vanuit een niet alledaags standpunt worden geschilderd: een hoge horizon en soms ontbreekt zelfs de horizon. Maar altijd in een sterk impressionistisch handschrift, waarin ritme en rust een volmaakte harmonie vormen.

Martin Groen exposeert regelmatig en sinds zijn start in 1989 is dit zijn 50e expositie. In het vooruitzicht liggen internationale exposities. Vanaf november zijn enkele van zijn acryllandschappen te zien in München en Bologna. Daarna volgen Kopenhagen, Londen en Parijs. Kunst in de Kas presenteert de werken samen met florale kunst in een spraakmakende omgeving.

Locatie
Zuidkoop
Zijtwende 52
2678 LJ De Lier
0174-514666

Open
Ma. t/m za. 10:900 - 17:00 uur

Realisatie
De expositie is gerealiseerd door Gallery Ritsart Maassluis
 www.rtitsart.com

Kennismaken met Martin Groen
Maak kennis met Martin Groen