Twee leden WIT, winnaars wedstrijd ‘Kleed jij Waterpop aan?’, in actie op Waterpop

De winnaars van de wedstrijd ‘Kleed jij Waterpop aan?’ zijn de kunstenaars Michel van der Voort en Angela van der Knaap leden van Westlands kunstenaarcollectief WIT . Met hun inzendingen krijgt Waterpop op zaterdag 10 augustus er een nieuwe dimensie bij: beeldende kunst vóór en dóór het publiek.
Bekend van Waterpop zijn de altijd weer lekkere muziekprogrammering en de straattheaterartiesten die zich op het festivalterrein tussen de bezoekers door bewegen. Dit jaar krijgt ook beeldende kunst een podium, en hoe! Waterpop en Kunsthuis18 schreven, naar een idee van sponsor Greenport People BV uit Poeldijk, een wedstrijd uit voor de twee meest tot de verbeelding sprekende plannen.

Michel van der Voort en Angela van der Knaap verrasten de jury en kunnen aan de slag met de uitvoering van hun originele inzendingen.

Michel van der Voort ontwerpt voor het festival een groots doek waar letterlijk niemand omheen kan. Met zijn herkenbare ‘handtekening’ brengt hij de onder-Waterpop-wereld in beeld.

Het kunstwerk van Angela van der Knaap past een van de nieuwste digitale ontwikkelingen toe waarmee je met je smartphone vanaf het festivalterrein in de virtuele wereld van Waterpop terecht komt. Met deze techniek kunnen tijdens het festival honderden, misschien wel duizenden, unieke Waterpopplaatjes de wereld worden ingezonden.

Bron : bazuin-delier.nl