WIT draagt bij aan de Wollebrandcross

Westland, 17 november 2011

 

Stichting de Wollebrandcross organiseert jaarlijks (sport) evenementen waarvan de opbrengst is voor organisaties die zich inzetten om de gezondheid en/of levensomstandigheden van minderbedeelde kinderen te verbeteren.

Hierbij hebben Westlandse initiatieven de voorkeur. En dat Westlanders het hart op de goede plek hebben zitten is wel duidelijk, want in 10 jaar tijd kon ruim 1.6 miljoen euro worden verdeeld over meer dan 60 goede doelen.
Elke ontvangen aanvraag van een goed doel wordt op basis van vastgestelde criteria beoordeeld. De aanvraag moet vooral concreet zijn en mag niet gericht zijn op exploitatiebijdragen. Ieder jaar kiest Stichting de Wollebrandcross drie hoofddoelen en drie kleinere doelen.
De goede doelen die de stichting dit jaar steunt zijn de Guusje Nederhorst Foundation, Hospice regio Westland, stichting Wenzi, stichting Haarwensen, stichting Jarikin en stichting Semmy.

THEMA

De organisatie van de Wollebrandcross heeft aan kunstcollectief WIT gevraagd of een aantal kunstenaars gratis een kunstwerk konden maken.
Zes kunstenaars van WIT - Gerard Jakobs, Arnold Beugelsdijk, Menno 't Hart, Carel Steijn, Gerard Smits en Martin Groen - hebben hun medewerking verleend.
Het verzoek was om een kunststof varken van 60 cm. lang en 25 cm. hoog om te toveren tot een uniek kunstwerk. Elke kunstenaar moest een ander thema uit de sportwereld uitbeelden. Inmiddels zijn ze allemaal ontworpen en uitgevoerd en uiteraard zijn de 6 werken totaal verschillend van vormgeving en uitvoering.


EXPO

Donderdagavond 1 december 2011 worden de kunstwerken in de Cultuurschuur in Monster aan de pers getoond. Op die avond ondertekenen de deelnemende kunstenaars een certificaat van echtheid. Daarna kunt u ze ook op deze site bekijken.


VERKOOP BIJ OPBOD
In januari zullen, tijdens diverse Wollebrandcross evenementen, de kunstwerken bij opbod worden verkocht. De opbrengst gaat naar het goede doel.

 

Bezoek ook Stichting de Wollebrandcross, dé cross voor het goede doel!

 

 

Foto's Arnold BeugelsdijkFoto's Arnold Beugelsdijk

 

Mededeling einde Wollebrandcross

Aan alle kunstenaars die hebben meegewerkt aan het Kunstproject van de Wollebrandcross 2012,

De Cross is weer ten einde. En wat een ontzettend goed eindresultaat. De totale eindopbrengst bracht

een recordbedrag van € 277.950,-- op de teller. Een gigantisch bedrag ten behoeve van de goede

doelen van de Wollebrandcross.

Ook de kunstwereld heeft de mouwen opgestroopt en een flinke bijdrage geleverd.

Het kunstproject "beschilderde biggen" - waar 9 kunstenaars aan hebben meegedaan, waaronder 6 kunstenaars van WIT- , was een groot succes.

Het project bracht uiteindelijk € 15.200,-- in het laatje van de veilingmeester.

Hierbij wil ik alle deelnemende kunstenaars hartelijk bedanken voor hun betrokkenheid.

Het was hartverwarmend.

Namens het bestuur van de Wollebrandcross,

Myra van Koppen en Mart van der Sar