Fotograaf Peter de Krom wint Zilveren Camera 2014

Fotograaf Peter de Krom (lid van WIT) wint Zilveren Camera 2014 in de categorie "Binnenland documentair".
Hij heeft een serie foto’s gemaakt in de Haagse wijk Spoorwijk.

 


Foto van Peter de Krom gemaakt in Den Haag Spoorwijk


Missie Stichting de Zilveren Camera
Stichting de Zilveren Camera heeft als taak de kwaliteit van de fotojournalistiek in Nederland te verhogen, een opdracht die stamt van de oprichters in 1949. Het huidige bestuur koestert die gedachte tot op de dag van vandaag.

Wedstrijd
Het belangrijkste instrument voor de stichting is de jaarlijkse wedstrijd om de Zilveren Camera: de beste nieuwsfoto, omringd door prijswinnaars uit verschillende categorieën. De website, de tentoonstellingen en het jaarboek zijn de belangrijkste uitingen van de Zilveren Camera. Het gaat niet alleen om een onderlinge wedstrijd: de Zilveren Camera wil ook de verworvenheden van de fotojournalistiek tonen aan een groot publiek.

Ontwikkelingen
De organisatie volgt de inhoudelijke en economische ontwikkelingen in de (foto-)journalistiek op de voet en draagt er zorg voor dat de wedstrijd bijdetijds blijft. Mede om die redenen organiseert de Zilveren Camera ook de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek (ter stimulering van het gebruik van multimedia door fotografen) en de Nationale Portretprijs, ook al worden hierbij soms de grenzen van fotojournalistiek overschreden.