AGNES ESENKBRINK

Fallen Flower 1

Feminine Flower

Ineer Self of Desire

Marimekko Stone

Origin of Life

Recognition


TECHNIEK
Sculpturen in speksteen, marmer en hardsteen.
Grafisch werk.

THEMATIEK
Beweging, figuratief,vrouwelijke, organische vormen en lijnen, contrasten, dessins, details, structuren en recycling.

OVER HET WERK
Mijn jarenlange achtergrond als stylist en modeontwerper hebben invloed op de manier waarop ik naar alles wat er om me heen te zien is kijk. Vormen, gewaden, stoffen, dessins, structuren, naden en details. Dit alles zie je in mijn werk op subtiele wijze terug.
Meestal weet ik welke vorm en  sfeer ik weer wil geven maar het liefst werk ik direct vanuit de steen. Er wordt geen proefmodel in klei gemaakt. Soms maak ik een schets, met name als het om torso's gaat. Gaandeweg kan dit veranderen door “wat de steen me prijsgeeft”. 
Niets ligt helemaal vast: er is in het proces ruimte voor verandering en bijstelling  van het oorspronkelijke idee. Dat schakelen, zoeken, spelen,  meebewegen en gefocust werken is mijn uitgangspunt. De uitspraak van de Griekse wijsgeer Heraclitus: "Panta Rhei", dat "alles is in beweging" betekent, is mijn leidraad. De restruimte rondom mijn sculpturen spelen ook een belangrijke rol. Ze zijn meestal organisch van vorm en hebben vaak een lijnenspel van beweging en tegenbeweging.  Soms voeg ik contrasten toe die voor een mooie spanning zorgen. Bijvoorbeeld, kussens gemaakt van oude suède stof of van een kledingstuk uit de kringloopwinkel, waar het sculptuur op rust.

Ik vind het prettig om in thema’s te werken en ik vind het recyclen van materialen belangrijk. Mijn boek  FAST FASHION (over iemand die werkt in de mode-industrie) gaat daar o.a. over.
Ontdekken en je grenzen verleggen, durven en doen, krachtig en sierlijk meebewegen met de verandering in plaats je ertegen verzetten. Weerbaar en kwetsbaar tegelijkertijd.


GEBOORTEDATUM EN PLAATS
28 september 1961, Kampen

ADRES
Dreeslaan 250,2672EK Naaldwijk
Telefoon: 06-10469376
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.agnesesenkbrink.nl


EXPOSITIES

Kunstplaats, Hoek van Holland 
Troost interieurs, Naaldwijk
HAL12, 's-Gravenzande 

 

OPLEIDINGEN

Kunstacademie: Willem de Koning Modevormgeving  Rotterdam  


MAAKT WERK IN OPDRACHT
Ja.
Zie website www.agnesesnkbrink.nl


CURSUSSEN EN LEZINGEN
Je kunt bij mij terecht voor een dagworkshop beeldhouwen. Ik geef ook beeldhouwles.
Op mijn website www.agnesesenkbrink.nl vind je alle informatie.