Voorzitterswissel bij WIT

Westland 27 november 2013

Eric Borggreve, voorzitter van Westlands kunstenaarscollectief WIT, draagt na 5 jaar voorzitterschap de voorzittershamer over aan Erwin Weegenaar

Toen Westlands Kunstenaarscollectief WIT 5 jaar geleden uit de verf kwam en Eric Borggreve voorzitter werd,vertelde hij 5 jaar de kar te willen trekken.
In die periode heeft hij met zijn enthousiasme en deskundigheid veel bijgedragen aan het collectief. Omdat hij een aantal jaren prachtige tentoonstellingen heeft gerealiseerd in zijn Galerie Number Nine in Naaldwijk kende hij de kunstwereld binnen en buiten Westland. Die ervaring heeft hij meegebracht toen het bestuur van WIT hem vroeg voor het voorzitterschap. Met zijn passie voor beeldende kunst,zijn gevoel voor humor en zijn relatie met de politiek heeft hij WIT in de steigers gezet als een professionele organisatie voor beeldend kunstenaars in Westland.

Als dank hebben de 7 bestuursleden elk een kunstwerk gemaakt en dit als cadeau aangeboden op de avond toen hij de voorzittershamer overdroeg aan Erwin Weegenaar.
Als kunsthistoricus en advocaat heeft collectief WIT opnieuw een ervaren man aan het roer die,zo bleek al tijdens de voorgesprekken,veel zin heeft om het voorzitterschap op zich te willen nemen.
Samen met het bestuur en de 20 aangesloten kunstenaars gaat WIT zich verder ontwikkelen tot een organisatie waar professionele kunstenaars met talrijke disciplines zich thuis voelen.


IMPRESSIE VAN DE VOORZITTERSWISSEL BIJ WIT


De nieuwe voorzitter Erwin Weegenaar en de vertrekkende voorzitter Eric Borggreve (rechts)

 
Cadeaus voor de vertrekkende voorzitter